Perubatan Alternatif - Tangkap & Songsang Mereka Amaran Awal Kesihatan Isyarat

Perubatan Alternatif - Tangkap & Songsang Mereka Amaran Awal Kesihatan Isyarat

Saya terus belajar perkara daripada pesakit saya.

Sebagai contoh, pada hari yang lain saya telah mengkaji Metabolik Typing® hasil dengan seseorang. Saya menggalakkan beliau untuk melihat bagaimana dia merasakan selepas makan dengan nisbah tertentu lemak, protein dan karbohidrat.

Setiap kali saya akan menyatakannya, dia akan berkata, "Saya tidak tahu bagaimana untuk berbuat demikian."

Saya akhirnya berkata, "Fikirkanlah cara ini -. Satu atau dua selepas anda makan jam, memberi perhatian kepada tahap tenaga anda, bagaimana hati anda rasa dari makan dan sama ada atau tidak pemikiran anda dan emosi adalah di tempat yang baik Dalam erti kata lain , melihat bagaimana tubuh anda berfungsi berhubung dengan hidangan yang anda baru sahaja dimakan. "

"Oh," katanya sambil tersenyum, "Saya rasa saya mendapatkan ia. Saya mahu makan dengan cara yang memberi saya pepejal, tenaga yang berpanjangan, yang membantu saya berfikir dengan lebih jelas dan yang membolehkan saya bertindak balas terhadap apa yang sedang berlaku dengan yang stabil , walaupun tindak balas emosi. "

"Betul!" Saya kata.

Dia sudah sedar konsep kesihatan yang penting. Tetapi perbualan ini membuat saya berfikir tentang bagaimana walaupun orang yang paling bijak dan berpendidikan kadang-kadang tidak membuat sambungan bagaimana mereka berfungsi dengan makanan yang mereka makan.

Isyarat yang berterusan di sana, tetapi kita sering tidak memberi perhatian kepada mereka. Ironinya, mereka sangat mudah untuk melihat, yang boleh menjadi masalah. Mereka begitu jelas bahawa kita kehilangan mereka. Saya rasa ini jawapan badan sebagai isyarat amaran awal tentang kesihatan kita.

Ia adalah jenis seperti menarik rumpai di taman. Ketika mereka pertama kali muncul, mereka cukup mudah untuk menarik keluar dengan hanya tangan anda. Tetapi diabaikan, isyarat-isyarat kecil secara beransur-ansur meningkat sehingga tidak ada cara untuk mengabaikan mereka. Untuk menggunakan analogi berkebun, menetapkan masalah apabila mereka besar adalah ibarat menunggu rumpai untuk bertukar menjadi pokok berkembang sepenuhnya. Untuk mengeluarkan ia mengambil saw rantaian dan backhoe a.

Apakah isyarat-isyarat amaran awal?

Terdapat beberapa tanda anda boleh memberi perhatian kepada, tetapi mereka boleh diletakkan di dalam tiga kategori:

Selera Isyarat - Jika anda lapar lagi, hanya satu atau dua jam selepas makan, ada sesuatu yang luar tentang pemakanan yang terakhir. Jika ia adalah sesuai untuk anda, anda akan merasa berpuas hati dan tidak memerlukan makanan tambahan sebelum makan biasa yang seterusnya.
Isyarat badan - Ini termasuk perubahan dalam tahap tenaga. Penurunan tenaga atau tenaga hiperaktif memberitahu anda makan bukan anda yang terbaik. Tahap kesakitan juga boleh naik atau turun bergantung kepada jika anda menumpukan perhatian kepada pilihan anda yang terbaik.
Mental & Isyarat emosi - ini boleh menjadi isyarat yang sangat penting tentang bagaimana anda bertindak balas kepada pilihan makanan. Jika anda memberi tumpuan, jelas dan berdaya tahan emosi selepas makan, anda lihat keputusan pilihan yang hebat. Jika anda berasa lebih cemas, tertekan, kabur berkepala atau sebaliknya tidak jelas, ia adalah masa untuk melihat dan menyesuaikan apa yang anda lakukan.
Oleh kerana anda akan makan anyway, saya cadangkan anda menggunakan sistem isyarat badan anda untuk mendail betul-betul makanan yang betul dan jumlah yang betul lemak, protein dan karbohidrat untuk anda. Sebaik sahaja anda lakukan, anda akan melihat peningkatan yang besar dalam bagaimana anda mengalami kehidupan harian anda.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar