Penambahbaikan Kekebalan - Langkah Mudah Ke Arah Badan Sihat dan Kuat (Bahagian 1)

Penambahbaikan Kekebalan - Langkah Mudah Ke Arah Badan Sihat dan Kuat (Bahagian 1)

Fungsi asas imuniti melibatkan orang dalam membezakan daripada orang luar dan menyingkirkan orang luar jika mereka mendedahkan kita kepada bahaya. Imuniti ini boleh dibahagikan kepada dua kumpulan. Yang pertama merujuk kepada kekebalan tertentu atau penyesuaian, tetapi yang lain adalah apa yang dipanggil imuniti semula jadi. Kedua-dua kumpulan mempunyai hubungan yang ketat, walaupun masing-masing mempunyai tugas sendiri lakukan.

Imuniti khusus melindungi anda daripada penyakit yang disebabkan oleh ejen tertentu. Dengan kata lain, yang mengalami pelbagai penyakit menyebabkan organisma yang memperoleh antibodi. Mereka, dalam giliran mereka, melindungi anda daripada terus mengulangi penyakit yang sama.

Imuniti semula jadi adalah seperti anak-anak kapal kecemasan. Ini adalah sebahagian daripada imuniti yang menentukan sama ada virus itu wujud lebih anda atau sebaliknya. Adakah anda pernah bertanya-tanya tentang sebab untuk seseorang yang terdedah kepada penyakit? Atau mungkin anda perasan bahawa orang lain adalah bunyi seperti lipas a. Nah, anda tidak perlu untuk alasan lagi. Jawapan kepada soalan-soalan anda adalah imuniti semula jadi. Dan ini adalah sebahagian daripada imuniti yang boleh diperbaiki dengan kaedah yang sangat mudah.

Peraturan asas yang perlu diperhatikan berkaitan dengan gaya hidup yang sihat yang melibatkan makanan yang seimbang dan formula ajaib tiga lapan (8 jam dalam sehari anda untuk tidur, 8 jam untuk bekerja dan 8 jam untuk berehat - dibahagikan kepada rehat aktif dan pasif).

Tidak syak lagi, dari segi peningkatan imuniti mood yang baik memainkan peranan penting. Ia membuktikan bahawa ujian darah gembira dan tenang orang yang dengan mudah mengatasi tekanan adalah lebih baik berbanding dengan orang lain. Oleh yang demikian, mereka dilindungi daripada penyakit yang berbeza. Namun, jika ia berlaku kepada menjadi sakit, mereka akan sembuh dengan lebih cepat.

Di samping itu, terdapat beberapa langkah yang menggalakkan yang boleh diambil untuk meningkatkan imuniti anda. Mereka sangat digalakkan dalam mata air dan Autumns kerana kelemahan organisma anda. Anda telah dimakan semua tenaga anda semasa musim sejuk. Oleh itu, organisma anda mendapat terdedah dan anda perlu untuk mengukuhkannya. Pada gilirannya, musim luruh adalah masa virus. Oleh itu, anda memerlukan perlindungan tambahan. Atau anda hanya boleh melakukan kaedah apabila anda tidak berasa sangat baik.

Mengisar 1 kilogram cranberry dan 200 gram bawang putih dengan daging helikopter. Tambah 200 gram madu. Mengisi balang dengan pes dan menutupinya. Simpan di tempat yang sejuk. Ambil beberapa sudu pes sebelum makan.
Kuantiti yang sama mengisar bawang putih, cranberry dan madu dengan daging helikopter untuk mendapatkan 1 liter pes. Selepas itu mengisar segelintir walnut (atau anda boleh mengisar semua bahan bersama-sama) dan menambah paste. Mengisi balang dengan pes, tutup dan menyenggara dalam, tempat sejuk yang gelap. Ambil beberapa sudu besar pes setiap hari.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar